Velkommen til min svenske vildmark

Gården i baggrunden, Malung Husvallgölen, 2:10, er min base i Dalarna (Husvallgölen 36). Den ligger frem til vejen mellem Sälen og Särna. Her kan arrangeres overnatning ved ejendomsbesigtning.

Kittan 25:8 sælges i denne sommer.
Ligger 10 km øst for byen, Älvdalen, ca. 680 km fra Helsingborg og 450 fra Göteborg.
Ejendommen er en "fäbodsejendom" (sæter) bestående af en bebygget hjemmemark i fäbodsforsamlingen på 0,6 ha og en skovparcel med en del hugstklar ældre skov på ca. 2,9 ha. 

Hjemmemarken er delvis sprunget i skov, så den historiske beboelses-/forrådslænge og den særdeles velbevarede staldlænge næsten er skjult i ungskov. 
Elg og rådyr har dog formået at holde en pæn stor plet åben i midten af den gamle fäbodsmark. Bagerst i hjemmemarken står en del gammel skov, bedømt til mindst 120 år.

Renovering af beboelsen påbegyndtes for en del år siden, men afsluttedes brat p.g.a. dødsfald. Renoveringen bør videreføres en smule, inden familien tages med på ferie. 
Beboelsen har fået ny skorsten og ildsted med indbygget brændekomfur af støbejern. 
Renovering af gulvet er ikke afsluttet.Bjælkerne er nye og der er lagt undergulv, som skal bære isoleringen. De gamle gulvplanker er oplagret og skal blot lægges på igen. Ligeledes er der hjemkøbt plader til ny vægbeklædning.
Ejendommen har ikke indlagt el og vand - har egen brønd uden for døren.
Ejendommen har jagt- og fiskeret på Älvdalens Besparingsskog på Ca. 55.000 ha.( læs afsnit vedr. Besparingsskog)

Købspris på skovejendomme i denne del af Sverige baseres ofte på pris pr. kubik "virkesforråd" (tømmer volume i skoven)+ jagtrettens værdi.
Yngre skov ligger lavere end ældre. Priserne omkring Älvdalen og Mora svinger mellem 300 og 400 sek/kubik, når der ikke kan pålignes specifikke landskabelige herlighedsværdier, såsom søer og vandløb.

Ny skovbrugsplan opdaterer denne ejendoms samlede virkesforråd til 391 skogskubik.

Sammenstilling af priside:
Markpris = 391 m3 x 350 sek. pr. m3......nedrundet 135.000 sek
Værdi af jagtret på 55000ha........................ca.150.000
Salg af staldlænge til aktuel kunde......................30.000
Værdi af beboelseslænge (jagt og ferie)...............60.000
Ialt                                                                     375.000 sek
ved kurs 80 = 300.000dk:

Udgangsprisen er  290.000 dk. eller højeste bud:

Nedslag i udgangsprisen på 10.000 dk skyldes, at jeg helst undslår mig rydeliggørelsen.

Opdatering af budgivning:
I uge 26 er afgivet bud på kontant 280.000 dk. 

NB.:Bytte med nyere, større autocamper, eller interessant (gerne afsides) ubebygget naturgrund i Danmark eller Småland kan have interesse.Naturparadis ved vildmarkssø.

Unikt naturparadis til liebhaver.

Öjsjön grænser ind til Särna Idre Besparingsskog på østsiden og Transtrands Besparingsskog på vestsiden.
Der findes kun to adgangsveje til Öjsjön.Den ene er min og den anden tilhører Särna Idre Besparingsskog. 
Jeg har bygget en vej direkte fra min base nede i dalen ved Fuluälven, op over Öjvallsberget og frem til et tilhørende bådhus ved Öjsjön
Vildmarkssøen er enestående ved sin uforstyrrethed og landskabelige herligheder.
Jeg råder over flere ejendomme ved søen, som samlet set udgør en dominerende del af søområdets attraktionsværdi. Landarealerne, jeg ejer, er nogenlunde sammenhængende på begge sider af søen. I søen ejer jeg en del ubebyggede småøer og to øer, som har bygninger. Markerne på østsiden ligger som lommer ind i Besparingsskogens store skovarealer og man kan kun sejle til dem eller køre til dem på isen. 
Jeg arbejder på at få tilladelse til at lave en vej gennem besparingsskoven. Dette er ikke klart endnu. Fra disse østlige markers højdepunkter er der en enestående udsigt over søen og ud til Fulufjellet i vest. 
Jeg har ansøgt  Älvdalens Kommune om ret til at bryde 4 tomter på disse højdepunkter 100 m. fra vandet. Men har endnu ikke fået tilladelse, fordi der skal dispenseres fra en mindre elv/bæk, som krydser markerne mindre end 100 m. øst for disse tomter. 
Dispensation er en mulighed, men kan tage et par år at køre gennem systemet. Byggenævnte i kommunen er positivt indstillet til sagen.

Jeg har et lille helårshus på en 4000 m2 tomt på det yderste af en odde i Öjsön. Der er kun adgang til denne ejendom fra min øvrige skov via en sti hen over naboens skovparcel eller via båd. 
Der er oprettet skriftlig kontrakt på min ret til at foretage udbygning af stien til en kørevej hen over naboens mark. Jeg har hidtil ikke nænnet at udføre projektet.

Öjsjön er ikke alene smuk, men også rig på fisk og fugle. 
Storlom (sortstrubet lom) og fiskørn er karakterfugle på søen Fiskeørnen har rede på den mindste af mine øer. En gammel havørn er set i yngletiden og kongeørn krydser ikke sjældent området. En dag talte jeg mellem 45 og 50 Urfugle højt på himlen under flugt fra Duehøgen, som kom langs jorden.
Der er mange bær i området og derfor mange hønsefugle (Tjur, urfugl, hjerpe og i sensommeren også ryper)
Ulve- og bjørnebestanden er vokset i området, men nu reguleres bestanden hvert år på kvotebasis.
Området inklusive min hovedbase bør ikke splittes op. Det har taget mig mange år og megen besvær at samle det. 

Jeg er nu fyldt 70 og lider allerede af en energimæssig afmatning, der peger i retning af retræte indenfor en overskuelig fremtid - enten her eller i Danmark.

Skal jeg sælge noget af dette unikke område, skal jeg nok for smertens skyld sælge det hele på én gang. 
Skal jeg sælge alt umiddelbart og samlet, kan medfølge en 5 -stjernet nyere snescooter en større og en mindre båd, 2 transportflåder, en aluminiums kano. en mindre båd , 2 påhængsmotorer, et mindre museum af gamle svenske redskaber og husgeråd, samt diverse køjesenge og møbler.

Ejendommene har 2 jagtretter i Särna Idre Besparingsskog (46.000ha.) og 2 jagtretter i Transtrands Besparingsskog (23.000ha.)
 
De samlede markarealer rundt søen og på øerne er Ca 110 ha.

Der er 4 bebyggelser direkte til vandkanten på de forskellige ejendomme, som kan udvikles yderligere til noget særdeles attraktivt. I Sverige kan der ikke bygges nærmere end 100 m. til strand, hvad enten der er tale om en strand, en sø eller en lille bæk.

Sammenstilling af priside:
Malung Husvallgölen 2:10....................2,0 mill
Malung Husvallgölen 2:4.....................0,6 mill
Malung Husvallgölen 3:3.....................2,0 mill
Älvdalen Hägnåsen 1:5...................... 0,75 mill
Älvdalen Skärtjärn 8:2.......................0,35 mill
Älvdalen Skärtjärn 13:3......................1,4 mill

Ialt.............................................7,1mill sek

Prisforslaget er et forhandlingsgrundlag for et her-og-nu samlet salg i denne sommer af alt (eksklusiv ovennævnte løsøre).


Rådgivning vedr. ejendomskøb i Sverige

Jeg har mange års erfaring med skovkøb i Sverige. Og skriver selv købsaftaler.
Har du brug får rådgivning og hjælp. Kan jeg mod et passende honorar stille min viden til rådighed og hjælpe til ved besigtigelse af skovmark bl.a. m.h.t. virkesmængde og kvalitet. (Kun ved køb af ejendom hos 3. person.)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Dorthe Skytte Christensen | Svar 24.01.2015 10.57

Er Kittan 25:8 solgt? Og findes der nogle fotos af sted og bygninger( inde og ude)?
Mvh. Dorthe.

Arne W. Petersen 24.01.2015 11.54

Hej Dorthe:
Kittan er solgt. Jeg skal sælge noget mere denne sommer, prøv at se på Älvdalen Skärtjärn 8:2. En skovhuggerhytte i strandkanten på en ø i Öjsöen.

M Jensen | Svar 03.07.2014 21.21

Jeg søger jagt til eje i skåne, alt har interesse.

Arne Warming Petersen 04.07.2014 12.03

Jeg har solgt min gård i Småland. Men kan mod et aftalt honorar hjælpe dig med af finde og købe noget, der svarer til dine ønsker.Hvilke økonomiske rammer etc.?

Arne | Svar 03.04.2014 05.41

Slå på tråden og lad mig høre nærmere om dine ønsker. Bedst hen på aftenen eller først på morgenen. 62231823 eller 61757530

Carsten Boisen | Svar 01.04.2014 21.39

Jeg søger eje i syd Sverige med jagt og sø til.

Ebbe Salling | Svar 01.11.2013 16.47

Din hjemmeside bringer minder frem fra de år jeg er kommet i Älvdalen, hvor min ven Ove Zacheuson var turistchef i 25 år. men ingen jagt, men måske en dag.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.01 | 20:07

Denne ø-ejendom med stor jagt er ret dyr. Jeg betalte 1,8 mill. sek. for 8 år siden. Er endnu ikke klar til at sælge den med tab! Vi er vist i familie? (Illum)

...
24.01 | 17:52

hvad koster dette?

...
24.01 | 11:54

Hej Dorthe:
Kittan er solgt. Jeg skal sælge noget mere denne sommer, prøv at se på Älvdalen Skärtjärn 8:2. En skovhuggerhytte i strandkanten på en ø i Öjsöen.

...
24.01 | 10:57

Er Kittan 25:8 solgt? Og findes der nogle fotos af sted og bygninger( inde og ude)?
Mvh. Dorthe.

...
Du kan lide denne side