Velkommen til min svenske vildmark

Gården i baggrunden, Malung Husvallgölen, 2:10, er min base i Dalarna (Husvallgölen 36). Den ligger frem til vejen mellem Sälen og Särna. Her kan arrangeres overnatning ved ejendomsbesigtning.

Bjørn på vejen

Bjørne findes, men ses sjældent!

Naturparadis ved vildmarkssø.

Unikt naturparadis til liebhaver.

Öjsjön grænser ind til Särna Idre Besparingsskog på østsiden og Transtrands Besparingsskog på vestsiden.
Der findes kun to adgangsveje til Öjsjön.Den ene er min og den anden tilhører Särna Idre Besparingsskog. 
Jeg har bygget en vej direkte fra min base nede i dalen ved Fuluälven, op over Öjvallsberget og frem til et tilhørende bådhus ved Öjsjön
Vildmarkssøen er enestående ved sin uforstyrrethed og landskabelige herligheder.
Jeg råder over flere ejendomme ved søen, som samlet set udgør en dominerende del af søområdets attraktionsværdi. Landarealerne, jeg ejer, er nogenlunde sammenhængende på begge sider af søen. I søen ejer jeg en del ubebyggede småøer og to øer, som har bygninger. Markerne på østsiden ligger som lommer ind i Besparingsskogens store skovarealer og man kan kun sejle til dem eller køre til dem på isen. 
Jeg arbejder på at få tilladelse til at lave en vej gennem besparingsskoven. Dette er ikke klart endnu. Fra disse østlige markers højdepunkter er der en enestående udsigt over søen og ud til Fulufjellet i vest. 
Jeg har ansøgt  Älvdalens Kommune om ret til at bryde 4 tomter på disse højdepunkter 100 m. fra vandet. Men har endnu ikke fået tilladelse, fordi der skal dispenseres fra en mindre elv/bæk, som krydser markerne mindre end 100 m. øst for disse tomter. 
Dispensation er en mulighed, men kan tage et par år at køre gennem systemet. Byggenævnte i kommunen er positivt indstillet til sagen.

Jeg har et lille helårshus på en 4000 m2 tomt på det yderste af en odde i Öjsön, Stensbo (Husvallgölen 3:3). Der er kun adgang til denne ejendom fra min øvrige skov via en sti hen over naboens skovparcel eller via båd. 
Der er oprettet skriftlig kontrakt på min ret til at foretage udbygning af stien til en kørevej hen over naboens mark. Jeg har hidtil ikke nænnet at udføre projektet.

Öjsjön er ikke alene smuk, men også rig på fisk og fugle. 
Storlom (sortstrubet lom) og fiskørn er karakterfugle på søen Fiskeørnen har rede på den mindste af mine øer. En gammel havørn er set i yngletiden og kongeørn krydser ikke sjældent området. En dag talte jeg mellem 45 og 50 Urfugle højt på himlen under flugt fra Duehøgen, som kom langs jorden.
Der er mange bær i området og derfor mange hønsefugle (Tjur, urfugl, hjerpe og i sensommeren også ryper)
Ulve- og bjørnebestanden er vokset i området, men nu reguleres bestanden hvert år på kvotebasis.
Området inklusive min hovedbase bør ikke splittes op. Det har taget mig mange år og megen besvær at samle det. 

Jeg er nu fyldt 70 og lider allerede af en energimæssig afmatning, der peger i retning af retræte indenfor en overskuelig fremtid - enten her eller i Danmark.

Skal jeg sælge noget af dette unikke område, skal jeg nok for smertens skyld sælge det hele på én gang. 
Skal jeg sælge alt umiddelbart og samlet, kan medfølge en 5 -stjernet nyere snescooter en større og en mindre båd, 2 transportflåder, en aluminiums kano. en mindre båd , 2 påhængsmotorer, et mindre museum af gamle svenske redskaber og husgeråd, samt diverse køjesenge og møbler.

Ejendommene har 2 jagtretter i Särna Idre Besparingsskog (46.000ha.) og 2 jagtretter i Transtrands Besparingsskog (23.000ha.)
 
De samlede markarealer rundt søen og på øerne er Ca 110 ha.

Der er 4 bebyggelser direkte til vandkanten på de forskellige ejendomme, som kan udvikles yderligere til noget særdeles attraktivt. I Sverige kan der ikke bygges nærmere end 100 m. til strand, hvad enten der er tale om en strand, en sø eller en lille bæk.

Sammenstilling af priside:
Malung Husvallgölen 2:10....................2,0 mill
Malung Husvallgölen 2:4.....................0,6 mill
Malung Husvallgölen 3:3.....................2,0 mill
Älvdalen Hägnåsen 1:5...................... 0,75 mill
Älvdalen Skärtjärn 8:2.......................0,35 mill
Älvdalen Skärtjärn 13:3......................1,4 mill

Ialt.............................................7,1mill sek

Prisforslaget er et forhandlingsgrundlag for et her-og-nu samlet salg i denne sommer af alt (eksklusiv ovennævnte løsøre).


Rådgivning vedr. ejendomskøb i Sverige

Jeg har mange års erfaring med skovkøb i Sverige. Og skriver selv købsaftaler.
Har du brug får rådgivning og hjælp. Kan jeg mod et passende honorar stille min viden til rådighed og hjælpe til ved besigtigelse af skovmark bl.a. m.h.t. virkesmængde og kvalitet. (Kun ved køb af ejendom hos 3. person.)

Oversigtskort, Öjsjön og Husvallgölen

Pilen på kortet er kommunegrænse mellem Malung-Sälen og Älvdalen. Matriklerne 
Hägnåsen 1:5, Skärtjärn 13:3, Husvallgölen 2:10, Husvallgölen 2: 4 og Husvallgölen 3:3 (Stensbo) er mine. På Lövön, som er del af Hägnåsen 1:5 ejer jeg en et lille hus på en udstykket tomt, Älvdalen Skärtjärn 8:2.
Den kan købes umiddelbart i indeværende år. Tomten har p.t. ikke jagtret med mindre, der tilkøbes mark - evt.  Hägnåsen 1:5   

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Dorthe Skytte Christensen | Svar 24.01.2015 11.57

Er Kittan 25:8 solgt? Og findes der nogle fotos af sted og bygninger( inde og ude)?
Mvh. Dorthe.

Arne W. Petersen 24.01.2015 12.54

Hej Dorthe:
Kittan er solgt. Jeg skal sælge noget mere denne sommer, prøv at se på Älvdalen Skärtjärn 8:2. En skovhuggerhytte i strandkanten på en ø i Öjsöen.

M Jensen | Svar 03.07.2014 23.21

Jeg søger jagt til eje i skåne, alt har interesse.

Arne Warming Petersen 04.07.2014 14.03

Jeg har solgt min gård i Småland. Men kan mod et aftalt honorar hjælpe dig med af finde og købe noget, der svarer til dine ønsker.Hvilke økonomiske rammer etc.?

Arne | Svar 03.04.2014 07.41

Slå på tråden og lad mig høre nærmere om dine ønsker. Bedst hen på aftenen eller først på morgenen. 62231823 eller 61757530

Carsten Boisen | Svar 01.04.2014 23.39

Jeg søger eje i syd Sverige med jagt og sø til.

Ebbe Salling | Svar 01.11.2013 17.47

Din hjemmeside bringer minder frem fra de år jeg er kommet i Älvdalen, hvor min ven Ove Zacheuson var turistchef i 25 år. men ingen jagt, men måske en dag.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.06 | 01:03

Hov kommentaren v næste billede skulle ha' stået herunder😉

...
10.06 | 01:02

Tak for behageligt selskab hos Peder og Lis til aften. PS! Et ritti godt bil'de af dig Arne. Hilsner Hanne Jørgensen

...
25.01 | 21:07

Denne ø-ejendom med stor jagt er ret dyr. Jeg betalte 1,8 mill. sek. for 8 år siden. Er endnu ikke klar til at sælge den med tab! Vi er vist i familie? (Illum)

...
24.01 | 18:52

hvad koster dette?

...
Du kan lide denne side