Hägnåsen 1:5

Solnedgang på Öjsjön

Hägnåsen 1:5 er en meget smukt beliggende skovejendom bestående af 2 øer og et landareal på ialt ca. 24 ha. 

Kommunegrænsen Malung /Älvdalen deler Oliaöen i 2 lige store dele og skærer spidsen af Norra Lövöen. Både øerne (ca. 5 ha) og den landfaste mark (ca. 19 ha.) ligger i Älvdalen og har dermed jagt- og fiskeret i Särna Idre Besparingsskog - ca. 45000 ha. (2 gange Langeland) 

Jagten er fri på småvildt herunder også kvotejagt på ulv, bjørn og los. Afskydning af de store rovdyr skal umiddelbart rapporteres til Skovens jagtleder. Älgjakten er opdelt i jagtlag, som råder over 6-10.000 ha. Der er gode tildelinger og fri kalv.

På den store ø er der afstykket 2 tomter med småhuse. Den længst mod vest er min. Helt ude i vandkanten ligger en lille skovhuggerhytte m. komfur og et par køjer, som man sagtens kan overnatte i. Man må gerne ombygge, tilbygge eller fjerne hytten og opføre en ny. Tomten er på ca. 2000 m2.

Beliggenheden er unik fordi, der i Sverige ikke må bygges nærmere end 100 m. fra søer og vandløb. Denne udskilte ejendom bør købes sammen med skovmarken. Jeg er også åben for at beholde tomten med hytten og kun sælge skovmarken eller omvendt.  

Øerne har godt tømmer og masser af bær. Fastlandsmarken ligger som en lomme ind i Besparingskoven, så man kan gå fra egen mark direkte ind i den store fællesskov. Marken blev kalhugget (ryddet) før jeg købte den og er ikke blevet markberedt og planteret. Uden disse indgreb har den skovbund har reetableret sig og står nu smukt og åbent med få frøtræer (fyr) og  yngre selvsåede  træer. 

Marken er en højderyg med et myrområde østerud. På bagsiden af højderyggen i kanten af myren løber en lille ørred-å og skoven ned mod myren har relativ god og tæt ungskov, som dog er mærket af elgskader. 

Højderyggen byder på egnens smukkeste og uforglemmelige scenerier hen over søen og øerne og ud til solnedgangen over Fulufjeldet, som også om sommeren har små lommer af evigt sne. 

Højderyggen ligge 100 m. fra søen og der er gode muligheder for af bygge en hytte her. (max 4.)Er der ikke 100 m. til tilløbsåen skal der søges dispensation. Det tager lidt tid, men er ifølge kommunen uproblematisk.Om sommeren skal man  sejle til søen og om vinteren køre på isen. Der er medejerskab til Besparingsskoves bådplads nord i søen. Men behersket tempo varer turen med denne båd 5 min. 
 Se yderligere billeder på 

Der er bæver i Öjsjön

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.01 | 17:48

Hej
Jeg ville bare lige høre om 1:5 stadig til salg?

...
27.11 | 17:16

Hej.
Er der nogle af arealerne/Ejendommene der stadig er til salg?
Vh. Frede

...
15.11 | 14:08

Kære sælger
Hvad er endnu til salg, og hvad er prisen i så fald nu?

...
12.08 | 15:43

goddag, jeg har i mange år haft et ønske og et større skov og sø område. jeg kunne godt være interesseret i hele pakken, giv en melding hvis vi skal mødes. L

...
Du kan lide denne side